Stresi nxit tullacërinë

Stresi dhe presioni për të performuar u kushtojnë burrave shumë energji.

Rritja e flokëve po ashtu do të pësojë. Rënia e flokëve është e pashmangshme, veçanërisht kur rrënjët e flokëve i nënshtrohen predispozicionit trashëgues. Për më tepër, testosteroni i hormoneve mashkullore luan rol kyç.

Gjendja e rikonstruktuar për herë të parë shkencërisht në laborator.

Trupi reagon ndaj stresit të përhershëm duke rritur gjithnjë e më shumë hormonet e stresit, të cilat gjithashtu mund të nxisin tullacërinë. Për shkak të stresit, lirohet më shumë kortizol dhe testosteron. Kjo, nga ana tjetër, çon në një deficit energjie që, ndër të tjera, vërehet në rrënjët e flokëve. Kjo rezulton në përshpejtimin e rënies së flokëve. Kjo lidhje shkakësore tani është dëshmuar eksperimentalisht për herë të parë në një model të kulturës së organit të flokëve nën udhëheqjen e Dr. T. Fischer dhe Prof. Dr. R. Paus nga Departamenti i Dermatologjisë në Spitalin Universitar të Lübeck. Edhe koncentratet e vogla dhe të veçanta të CRH (kortikotropinës) shkurtuan ndjeshëm fazën e rritjes së rrënjëve të flokëve, ndërsa pjesa e flokëve në fazën e tyre të pushimit gjithashtu është rritur. Këto janë parakushtet e sakta për rënien e parakohshme të flokëve.
Duke shtuar një sasi të vogël të kafeinës – një rezultat tjetër i eksperimentit – efekti negativ i CRH përsëri është zhdukur plotësisht.

“Si rezultat, kafeina u dëshmua edhe njëherë si një përbërës aktiv i rrënjës së flokëve që mund të përdoret me sukses kundër vetive shtypëse të testosteronit të hormoneve seksuale mashkullore dhe hormonit të stresit CRH”, deklaroi Dr. Adolf Klenk, shef i Dr. Wolff Research, për sa i përket rezultateve të hulumtimit nga Lübeck.