Alpecin Caffeine Liquid

Pyetje dhe përgjigje

Kursi i ciklit të flokëve është i ndryshëm për secilin prej nesh. Çdo herë një pjesë e flokëve tuaj është aktive në fazën e rritjes (anagjene), ndërsa të tjerat janë në fazën e pushimit (telogjene). Si rregull, rrënjët janë në fazën rritëse për rreth 8 vite para se të kalojnë në fazën e pushimit, e cila zgjat 5-8 muaj. Flokët pastaj bien. Pastaj fillon një cikël i ri i rritjes i cili mund të përsëritet në mes 8 dhe 20 herë.

Forcimi i rrënjëve të flokëve

Pas përdorimit të Liquid Caffeine, mund të marrë një kohë të caktuar për rrënjët e flokëve që të rigjenerohen dhe të kalojnë nga faza e pushimit në fazën e re të rritjes. Normalisht duhet të vini re një reduktim të rënies flokëve pas rreth 3 deri në 4 muaj.

Efekti i Alpecin Caffeine Liquid ka për qëllim rrënjët e qëndrueshme të flokëve. Përbërësi i kafeinës forcon flokët ekzistuese ende të dobëta ose rrënjët e flokëve. Nuk është tonik për rritjen e flokëve.

Jo. Sasia e kafeinës në Alpecin Caffeine Liquid që absorbohet përmes skalpit dhe mbështjellësit të flokëve barazohet saktësisht me dozën e duhur dhe është absolutisht e sigurt edhe për personat me ndjeshmëri ndaj kafeinës. Përveç kësaj, përbërësi aktiv aplikohet në skalp; sasitë që shpërndahen në të gjithë organizmin nga ajo janë të papërfillshme.

Po. Pas masazhimit të skalpit me Alpecin Caffeine Liquid, prisni rreth 3 minuta derisa produkti absorbohet; pastaj përdorni një produkt stilimi sipas përzgjedhjes suaj, p.sh. xhel flokësh, dyll ose llak.

A mundet toniku për flokë Alpecin Caffeine Liquid të përdoret edhe në flokë të thata apo është absolutisht e nevojshme të lani flokët para aplikimit?

Alpecin Caffeine Liquid mund të përdoret edhe në flokë të thata. Është e rëndësishme të aplikohet lëngu i kafeinës drejtpërdrejt në skalp me matës doze dhe ta masazhoni. Meqë lëngu depërton shpejt në skalp, atëherë ju mund të stilizoni flokët si zakonisht. Sigurohuni që të shmangni kontaktin me sy. Bazuar në përmbajtjen e alkoolit dhe të mentolit, lëngu mund të shkaktojë një ndjenjë të shkurtër shpimi, e cila largohet shpejt.

Përbërësi i kafeines depërton shpejt në rrënjët e flokëve ku formon një depo të mjaftueshme deri në 24 orë. Për të siguruar vazhdimisht rrënjët e flokëve me energji të mjaftueshme rritjeje dhe për t'i mbrojtur ato nga ndikimet negative të testosteronit, aplikimi i përditshëm është jetik. Kjo është konfirmuar edhe nga studimet e bëra.

Në raste të rralla, rënia e flokëve mund të ndodhë përkohësisht. Ky proces quhet “zhveshje”.

Rënia e flokeve për shkak të masazhimit të kokës?

Pas një masazhimi intensiv të kokës, folikulat e flokëve që janë në fazën e tyre të pushimit mund të largohen në një normë në rritje. Megjithatë, pas një periudhe të shkurtër kohore, kjo rënie e rritur e flokëve reduktohet dhe ciklet e rritjes së flokëve mund të rigjenerohen.