Alpecin Caffeine Shampoo me Efekt të Dyfishtë në krahasim me produktin kryesor referues në treg kundër zbokthit

Kryer nga Derma Consult GmbH, organizatë e specializuar në testime dermatologjike.

Alpecin Caffeine Shampoo me Efekt të Dyfishtë

Produkti: Alpecin Caffeine Shampoo me Efekt të Dyfishtë kundër zbokthit dhe rënies së trashëguar të flokëve

Subjektet e testuara: 20 meshkuj të moshës 18 deri 55 vjeç, të cilët vuajnë nga zbokthi i theksuar.

Periudha kohore: Subjektet e testuara përdorën Alpecin Caffeine Shampoo me Efekt të Dyfishtë gjatë një periudhe prej 6 javësh.

Problemi dhe objektivi i studimit

Zbokthi si dhe predispozita gjenetike për rënien e flokëve shpesh përkojnë me meshkujt. Për shkak të ndikimit të testosteronit të hormoneve mashkullore stimulohen gjëndrat dhjamore, të cilat zgjerojnë rritjen mikrobiologjike dhe formimin e zbokthit në skalp.

Testosteroni gjithashtu mund të ndikojë negativisht në rritjen e flokëve nga rrënjët tek flokët e predispozuara ndaj trashmëgimisë dhe të përshpejtojë rënien e flokëve. Ky studim ka testuar efektin anti-zbokth i një shamponi prej kafeine, e cila përmban një kompleks kafeine si dhe një kombinim aktiv përbërës kundër zbokthit.

Figura 1 Skalpi në fillim të studimit
Figura 2 Skalpi pas 21 ditësh
Figura 3 Skalpi pas 42 ditësh

Plani i studimit

Testimi është kryer tek 20 burra të moshës 18 deri në 55 vjeç, të cilët vuanin nga zbokthi në rritje. Para testimit, subjektet e testimit u përgatitën për studim me një shampon neutral. Shamponët e përdorur në testim ishin shamponë anti-zbokth që përmbanin kafeinë Alpecin Caffeine Shampoo me Efekt të Dyfishtë) dhe një produkt krahasues i referuar në treg të cilit i atribuohet një efekt i shkëlqyer anti-zbokth. Shamponët janë përdorur gjatë një periudhe kohore prej 6 javësh. Gjatë kësaj kohe është matur aktiviteti mikrobiologjik në skalp, si dhe sasia e përgjithshme e zbokthit.

Gjendja e skalpit dhe formimi i zbokthit drejtpërdrejt në skalp u regjistruan me teknologji të veçantë të kamerës, dhe imazhet u kategorizuan në mënyrë sasiore pas përfundimit të testeve. Subjektet e testimit patën gjithashtu mundësinë të japin vlerësimet e tyre subjektive për produktet e testimit përmes një pyetësori.

Aktiviteti mikrobiologjik [%]

Grafika 1: Aktiviteti mikrobiologjik [%]

Rezultati

Gjatë vlerësimit sasior të sasisë së zbokthit, u bë e qartë se sasia e përgjithshme e matshme e zbokthit u zvogëlua shumë në krahasim me produktin referues të tregut. [Grafika 2] Efekti antimikrobiologjik kundër furfurës Malassezia (mikroorganizmave) ishte gjithashtu i shkëlqyeshëm për të dy produktet. Numri i mikrobeve është reduktuar përafërsisht përgjysmë. [Grafika 1] Krahasimi i imazheve të skalpit konfirmoi rezultatet në mënyrë shumë efektive. [Figura 1 deri 3]

Reduktimi sasior i zbokthit [%]

Grafika 2: Reduktimi sasior i zbokthit [%]

Diskutim

Vlerësimi subjektiv i efektit kundër zbokthit konfirmon rezultatet sasiore. Nga këndvështrimi i përdoruesve, formimi i zbokthit u ul ndjeshëm. Krahasuar me produktin referues të tregut, shamponi i testuar ishte po aq efektiv. Megjithatë, studimi krahasues tregoi gjithashtu se formimi i zbokthit në skalp i nënshtrohet luhatjeve të forta individuale dhe se as shamponi i testuar, e as produkti referues në treg nuk eliminojnë zbokthin plotësisht në të gjitha rastet gjatë periudhës së aplikimit.

Depërtimi i kafeinës nga një formulë shamponi
Kryer në Qendrën për Fiziologji Eksperimentale dhe Aplikative të Lëkurës dhe Qendrën Kërkimore Klinike për Fiziologji të Flokëve dhe të Lëkurës në Klinikën Universitare Charité, Berlin.

Efektet diferenciale të kafeinës në gjatësinë e fijeve të flokëve, në rritjen dhe riprodhimin e keratinociteve dhe në faktorët e rritjes që rregullojnë ciklin e flokëve në folikulat e flokëve të meshkujve dhe femrave in vitro*.
Kryer në Institutin për Dermatologji në Universitetin Lübeck, Gjermani.

* Titulli origjinal i studimit: Differenzielle Effekte von Coffein auf die Länge des Haarschafts, die Keratinozyten-Proliferation der Matrix und der äußeren Wurzelscheide, sowie die TGF-β2-/IGF-1-vermittelte Regulierung des Haarzyklus in männlichen und weiblichen menschlichen Haarfollikeln in vitro.