Studimet

Alpecin Caffeine Liquid nxit rrënjët aktive të flokëve.

Kryer në klinikën e përbashkët dermatologjike të Dr. Peter dhe Dr. Seeber, Hamburg

Kafeina neutralizon efektin negativ të testosteronit.

Kryer në Klinikën dhe Poliklinikën për Dermatologji dhe Venerologji të Universitetit të Hamburg-Eppendorf

Alpecin Caffeine Shampoo me Efekt të Dyfishtë në krahasim me produktin kryesor referues në treg kundër zbokthit.

Kryer nga Derma Consult GmbH, organizatë e specializuar në testimin dermatologjik.

Testet lidhur me depërtimin e kafeinës nga një formulë shamponi

Kryer në Qendrën për Fiziologji Eksperimentale dhe Aplikative të Lëkurës dhe Qendrën Kërkimore Klinike për Fiziologji të Flokëve dhe të Lëkurës në Klinikën Universitare Charité, Berlin.

Efikasiteti i një lëngu që përmban kafeinë kundër rënies së parakohshme trashëguese të flokëve tek meshkujt

Kryer në Qendrën për Kërkime Kozmetike të Universitetit Katolik Sacred Heart në Romë

Efektet diferenciale të kafeinës

Kryer në Institutin për Dermatologji në Universitetin Lübeck, Gjermani.