A mund ta përmirësoj efektivitetin e Shamponit me Kafeinë nëse e lë atë për më shumë se 2 minuta?

Efikasiteti i një shamponi që përmban kafeinë për të trajtuar rënien e trashëguar të flokëve u demonstrua në studimet shkencore [in vivo] pasi u la në skalp vetëm dy minuta – që nga aplikimi deri tek shpëlarja. Prania e kafeinës stimuluese u konfirmua pas vetëm 120 sekondash, që do të thotë se nuk ka nevojë të lihet më gjatë produkti. Megjithatë, një studim [Charite] ka treguar se absorbimi i përbërësit aktiv rritet për një periudhë deri në 30 minuta. Pas kësaj, depërtimi nëpërmjet lëkurës që rrethon folikulat rritet deri në një masë të tillë që një furnizim shtesë i kafeinës të sigurohet deri në rreth tetë orë.

Nëse produkti lihet në skalp për më shumë se 2 minuta, shihni llojin dhe gjendjen e skalpit. Në varësi të ndjeshmërisë së skalpit, duke e lënë produktin tepër gjatë mund të rezultojë me skuqje të përkohshme. Për të arritur një efekt mbrojtës veçanërisht intensiv, ne rekomandojmë përdorimin e kombinuar të Alpecin Caffeine Shampoo C1 dhe Alpecin Caffeine Liquid.

Kthehu te përmbledhja